Preşedintele PNL Sibiu, ministrul Culturii Raluca Turcan, anunţă, vineri, că Guvernul a scos la licitaţie serviciul de consultanţă pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru Palatul de Justiţie din Sibiu. Investiţia a demarat în 2011, Palatul de Justiţie, clădire monument istoric, fiind de atunci în paragină, iar Tribunalul, Judecătoria şi parchetele funcţionând în clădiri închiriate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuă demersurile pentru deblocarea situaţiei de la Palatul Justiţiei din Municipiul Sibiu. Guvernul României a scos la licitaţie serviciul de consultanţă pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate, pentru a se putea continua astfel lucrările la sediul Tribunalului Sibiu de pe strada Victoriei”, a scris, vineri, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta afirmă că rezolvarea situaţiei este o prioritate pentru ea şi, cu ajutorul ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, speră să fie găsite cele mai bune soluţii.

”La mijlocul lunii octombrie, Guvernul a ajuns la un acord de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) pentru a obţine finanţare pentru construirea şi reabilitarea a 7 sedii de instanţe, inclusiv sediul Tribunalului Sibiu de pe Bulevardul Victoriei, iar acum facem un nou pas, prin licitarea serviciului de consultanţă, pentru a vedea starea lucrărilor şi ce trebuie făcut mai departe”, a mai scris Turcan.

Potrivit acesteia, serviciile de consultanţă vizează actualizarea Studiului de Fezabilitate, obţinerea aprobării Guvernului pentru indicatorii tehnico-economici, autorizaţia de construire şi asistenţă tehnică în perioada licitaţiei de lucrări.

Turcan precizează că activitatea de consultanţă se va desfăşura pe o perioadă de aproximativ 12 luni, iar bugetul este estimat la maxim 398.000 euro.

Termenul limită pentru depunerea expresiilor de interes este 27 noiembrie 2023, iar consultantul va fi selectat conform metodei de selecţie bazată pe cel mai mic cost prevăzută de Banca Mondială.

Lucrările la Palatul de Justiţie din Sibiu au demarat în 2011, în baza unui SF din 2007. Între timp, clădirea aflată în apropierea centrului oraşului a fost clasată ca monument istoric, costul lucrărilor de reabilitare şi modernizare crescând.

În clădire funcţionau Tribunalul SIbiu, Judecătoria Sibiu, dar şi parchetele, acestea desfăşurându-şi de atunci activitatea în imobile închiriate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.