Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat marţi, la prezentarea bilanţului instituţiei pe care a condus-o în 2016, că reforma sistemului judiciar până în 2020 are un buget de peste jumătate de miliard de euro, planul de acţiune al strategiei de dezvoltare din acest domeniu fiind o cerinţă a Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Acum sunt în măsură să va spun ce am făcut şi, mai ales, ce nu am reuşit să facem. În ceea ce priveşte continuarea reformei în sistemul judiciar, cel mai mare lucru pe care am reuşit să-l facem a fost să adoptăm un plan de acţiune al strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar. Un plan pentru perioada 2015-2020, care este un plan ce nu pune accentul numai pe investiţii în IT, în măsură în care nu suntem siguri că aceste investiţii sunt necesare. Şi, nu în ultimul rând, adotarea acestui plan, care are un buget de puţin peste jumătate de miliard de euro, 509 milioane de euro mai exact, din care 54 la sută va fi asigurat de bugetul de stat. Acest plan de acţiune era o cerinţă a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, este un plan de acţiune necesar pentru continuarea reformei în sistemul judiciar”, a spus Raluca Prună, în conferinţa de presă în care a prezentat bilanţul activităţii Ministerului Justiţiei din perioada noiembrie 2015 - decembrie 2016.

Ministrul Justiţiei a mai spus că, în 2016, în materia investiţiilor în infrastructura sistemului judiciar, s-a semnat un acord important cu BIRD, în valoare de 60 milioane de euro, pentru perioada 2015 - 2021. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.