Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a arătat, joi, după şedinţa plenului Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) că, la final de mandat, marele său regret este că nu a reuşit să treacă prin Parlament legile privind sistemul judiciar şi că nu a reuşit să facă mai mult pentru deţinuţii din penitenciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi am fost la ultima şedinţa de plen a acestui CSM şi tot acest an am discutat împreună cu Consiliul pe un proiect de modificări ale pachetului de legi ale justiţiei. Regretul meu cel mare este că nu am putut trece acest pachet, însă cred că într-un fel este bine pentru că noul Guvern va avea oportunitatea să şi-l însuşească şi în plus să discute şi cu noul Consiliu Superior al Magistraturii. Sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit. Acesta este marele meu regret”, a afirmat Raluca Prună. 

Ea a mai spus că "un regret la fel de mare" este că nu a reuşit să îmbunătăţească condiţiile din pentenciare.

"Un regret la fel de mare este că timpul, din păcate, a fost prea scurt pentru a putea face cu adevărat ceva în sistemul penitenciar. Ceva ce deţinutul să simtă. Am început să facem nişte lucruri, am spus public ce mai trebuie făcut, însă, din păcate, nu am avut timp în cursul acestui an şi îmi pare foarte rău”, a adăugat ministrul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.