Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, marţi, despre cererea Asociaţiei Magistraţilor din România de demitere a sa de către premierul Dacian Cioloş, că nu îi face plăcere ca o asociaţie al cărei membru de onoare este să ceară demiterea sa, precizând că tot ce s-a spus despre salarizarea magistraţilor "s-a spus de către ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, care este responsabil de salarizare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vreau să fac niciun comentariu. De altfel, sunt şi eu membru de onoare al AMR din 2005 şi am fost primită în asociaţie pentru merite deosebite în reformarea sistemului judiciar din România. Nu-mi face plăcere ca AMR, unde sunt membru de onoare, să ceară acest lucru, dar tot ce s-a spus despre salarizare a fost spus de domnul ministru Dragoş Pâslaru, care este responsabil de salarizare", a declarat Raluca Prună, întrebată despre docilitarea AMR.

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) i-a cerut premierului Dacian Cioloş demiterea, "de îndată", a ministrului Justiţiei, Raluca Prună, deoarece temele propuse de ea în dezbatere nu ar avea legătură cu obiectivele sistemului judiciar. AMR mai susţine că Prună ar fi generat "o ruptură adâncă" între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi.

"În cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministru Raluca Alexandra Prună a generat, ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la înălţimea funcţiei asumate, fără a înţelege impactul acestora în societate şi, mai ales, consecinţele ce se răsfrâng asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametrii unei stări de normalitate", scrie în document.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, miercuri, că OUG 20/2016 privind salarizarea bugetarilor nu se aplică şi magistraţilor, afirmând că o creştere cu 18 la sută a salariilor acestora nu este un obiectiv al Guvernului în acest moment, actul referindu-se la medici şi profesori, şi nu este cazul unei "dispute" între Guvern şi magistraţi pe această temă.

El a apreciat că nu ar fi echitabil să se aplice o majorare de 18 la sută unor salarii de peste zece mii de lei.

Asociaţiile de magistraţi îi solicitaseră premierului Dacian Cioloş, într-o scrisoare deschisă, să nu modifice Ordonanţa 20/2016 privind salarizarea, ci să aplice actul normativ în forma în care a fost adoptat, în vederea eliminării inechităţii şi discriminarii salariale în rândul diverselor categorii sociale, avertizând că, în caz contrar, sunt pregătite să apere, "în mod democratic" principiul nediscriminării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.