Ministrul Justiţiei Raluca Prună, prezentă joi, la recepţia oferită de Ambasada Marii Britanii cu ocazia aniversării reginei Elisabeta II, a declarat că legătura dintre scrierile lui Shakespeare şi justiţie este una nemijlocită, având în vedere referirile din piesele acestuia la profesia juridică şi la standardele morale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Ca ministru al Justiţiei şi ca jurist, vreau să spun că legătura dintre scrierile lui Shakespeare şi justiţie este una nemijlocită. Există referinţe în piesele lui Shakespeare despre profesia juridică şi standardele de etică şi moralitate despre care am vorbit", a spus Raluca Prună, după ce a trecut în revistă momente importante ale colaborării României cu Marea Britanie.

Despre Regatul Unit al Marii Britanii, Raluca Prună a spus că este unul care stabileşte standarde pentru restul lumii - standarde de etică şi integritate.

"Legăturile României cu Casa Regală britanică sunt de lungă durată. Cred că cei prezenţi aici împărtăşesc ceea ce spun, că cea mai iubită regină a româniei este britanică, Regina Maria".

Ea a vorbit şi despre relaţia pe care prinţul Charles o are cu ţara noastră şi a amintit de proiectul pe care el l-a dezvoltat în Transilvania - fundaţia care dezvoltă în Transilvania agricultura durabilă, meşteşugurile şi îi învaţă pe transilvăneni să redescopere ţinutul lor.

Despre legăturile în domeniul justiţiei pe care România le are cu Marea Britanie, Raluca Prună a spus: "Ministerul Justiţiei, echipa mea, se bucură de o excelentă colaborare şi simpatie din partea interlocutorilor britanici".

Ea a amintit de schimburile bilaterale cu Baroul englez.

"Cel mai important lucru pe care îl pot spune este că Marea Britanie este patria Magnei Carta. România a fost , anul trecut, una dintre ţările care au sărbătorit 800 de ani de la semnarea actului", a conchis Raluca Prună.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.