Grefieri şi personal auxiliar de la instanţele din Constanţa au declanşat, joi, un protest spontan, nemulţumiţi că nu este pusă în aplicare o lege prin care salariile trebuie aduse la un anumit nivel pentru aceste categorii de personal. Activitatea instanţelor nu a fost afectată de această acţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 30 de grefieri şi personal auxiliar de la Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel Constanţa au ieşit, în jurul prânzului, în faţa sediului Curţii de Apel Constanţa pentru a-şi cere recunoaşterea drepturilor.

”Este o decizie definitivă a Curţii Constituţionale prin care se spune că salariile trebuie aduse la acelaşi nivel la întreaga familie ocupaţională din justiţie. Este vorba despre majorarea schemei de personal, întrucât volumul de muncă este foarte mare”, a declarat Maria Ţăranu, grefier şef la Secţa Civilă a Judecătoriei Constanţa.

Un alt protestatar a spus că sunt mai multe categorii de personal din justiţie care lucrează având salariul sub cel minim pe economie.

Marius Bădescu, grefier la Tribunalul Constanţa, a afirmat că au fost cerute explicaţii autorităţilor, dar până acum nu au primit niciun răspuns.

”Am cerut să ni se spună cum se calculează salariul şi ne-au spus că este prea greu de înţeles şi nu ni s-a explicat nimic”, a spus grefierul, precizând că personalul din justiţie lucrează de multe ori şi peste opt ore pe zi.

Activitatea celor trei instanţe nu a fost afectată din cauza protestului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.