Mai mulţi protestatari #rezist s-au adunat, marţi, în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde au agăţat manechinele în zeghe având chipurile lui Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu, Ion Iliescu şi Traian Băsescu şi pancarte cu mesajele "Demisia" şi "Ne ucide corupţia", în timpul desfăşurării procesului în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu. În jurul orei 16.00, la acelaşi complet, a început judecarea dosarului în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi protestatari #rezist s-au adunat, marţi după-amiază, în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde au agăţat manechinele în zeghe având chipurile lui Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu, Ion Iliescu şi Traian Băsescu şi pancarte cu mesajele "Demisia" şi "Ne ucide corupţia".

La protest participă zece persoane, care au adus manechinele folosite de protestatarii din Piaţa Victoriei, pe care le-au agăţat de gardul metalic al clădirii aflate vizavi de sediul instanţei supreme. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ei au pancarte cu mesajele: "Ajunge", "Ne-am săturat", "Demisia", "Ne ucide corupţia", iar protestul acestora este supravegheat de jandarmi, al căror număr este mai mare decât al manifestanţilor.

Unul dintre protestatari - o femeie - a strigat că trăieşte într-o ţară liberă şi le-a cerut jandarmilor să respecte articolul 30 din Constituşie privind libertatea de exprimare.

Manifestanţii au început protestul în jurul orei 14.00, atunci când la instanţa supremă a început procesul în care fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu în dosarul maşinii de lux cumpărate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de Oprea. 

Procesul lui Gabriel Oprea s-a judecat în şedinţă secretă şi a durat aproximativ două ore. 

Gabriel Oprea a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor atât la intrarea, cât şi la plecarea de la instanţa supremă. El a răspuns scurt, doar atunci când a fost întrebat cum vede scandalul legat de moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu: "M-am retras din politică".

Fostul vicepremier a plecat în huiduielile protestatarilor, care i-au strigat "Criminalule" şi  "La puşcărie".

În aceeaşi sală, la acelaşi complet, în jurul orei 16.00 a început procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Magistraţii ICCJ ar urma să audieze în acest proces alţi trei inculpaţi.

În cursul dimineţii, la acelaşi complet a fost termen în procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat în legătură cu retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa. La termenul de marţi dimineaţă, DNA s-a sesizat din oficiu pentru mărturie mincinoasă în cazul declaraţiei date de fostul senator şi secretar general al Guvernului Şerban Mihăilescu. ICCJ a decis amânarea cauzei pentru data de 5 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.