Procurorul Horaţiu Radu a fost reales pentru un nou mandat din partea României în Comitetul european pentru prevenirea torturii şi a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul de miniştri al Consiliului Europei a anunţat că Răzvan Horaţiu Radu a fost reales ca membru din partea României în Comitetul European pentru prevenirea torturii şi a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante, începând cu data de 27 mai, pentru un mandat care expriră în 19 decembrie 2023.

Odată cu Răzvan Horaţiu Radu, a fost realeasă şi Dagmar Breznoščáková, din partea Slovaciei.

Votul a fost secret.

Răzvan-Horaţiu Radu este magistrat de carieră şi din 19 ianuarie 2013 până în 16 mai 2018 a fost Agentul  Guvernamental pentru Curtea de Justiţie şi Tribunalul Uniunii Europene. Anterior, timp de aproape 4 ani, a fost Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Din iunie 2019 este procuror adjunct al procurorului general. El a candidat pentru funcţia de procuror general, însă a pierdut în faţa Gabrielei Scutea.
Răzvan Horaţiu Radu este doctor în Drept Penal, titlu obţinut la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, cu teza „Participaţia în dreptul penal”.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.