Procurorul general al României, Alex Florenţa, a afirmat, luni, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că această instituţie reprezintă un factor de speranţă pentru oamenii de bună credinţă şi este o stare de spirit. El i-a încurajat pe procurorii acestei instituţii să se ridice deasupra mizelor care nu le aparţin şi să nu se lase influenţaţi de acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Participarea la bilanţul dumneavoastră este un bun moment să reafirmăm totuşi importanţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie în arhitectura sistemului nostru judiciar, aspect care poate în ultimul timp a lipsit din discursul public la nivelul la care ar fi trebuit să fie şi care trebuie reafirmat de fiecare dată cu tărie.

Într-o ţară în care corupţia a generat provocări semnificative pentru progresul societăţii, DNA reprezintă un factor de stabilitate şi de speranţă pentru toţi oamenii de bună credinţă. Munca dumneavoastră ca procurori în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu se referă doar la urmărirea penală a unor infracţiuni de competenţa dumneavoastră, ci e vorba de a proteja totuşi integritatea instituţiilor noastre publice şi de a ne asigura că fiecare cetăţean poate trăi într-o societate guvernată de statul de drept”, a declarat Alex Florenţa.

El a mai afirmat că DNA nu trebuie să fie despre un procuror sau altul, ci despre principiile durabile care i-au guvernat activitatea.

“De aceea trebuie să ne reamintim că Direcţia Naţională Anticorupţie este mai mult decât o instituţie. Ea este o stare de spirit. Este un angajament faţă de cele mai înalte standarde de profesionalism, de integritate şi conduită etică. În calitate de procurori trebuie să întruchipaţi acest spirit în tot ceea ce faceţi, atât în interiorul cât şi în afara biroului dumneavoastră sau al sălii de judecată.  Şi mai ales nu trebuie să pierdeţi niciodată din vedere faptul că DNA nu trebuie să fie, în primul rând, despre un procuror sau altul, despre opinii sau trăiri personale, ci despre principiile durabile care i-au guvernat întotdeauna activitatea.  În calitate de procurori, ni se încredinţează o putere şi o responsabilitate imensă şi tocmai de aceea trebuie să le exercităm şi exersăm cu echilibru şi cu un profund simţ al datoriei.  Suportul nostru nu este faţă de nici o persoană sau agenda politică, ci faţă de căutarea adevărului şi dreptăţii, indiferent unde ar putea sau către cine ar putea duce această căutare”, a mai transmis procurorul general.

El le-a mai transmis procurorilor anticorupţie că munca lor este prea importantă ca să fie compromisă de capricii şi de jocuri de moment.

“În calitate de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vă încurajez să vă ridicaţi deasupra mizelor care nu vă aparţin, să nu vă lăsaţi influenţaţi de ele şi să rămâneţi neclintiţi în dăruirea dumneavoastră faţă de principiile imparţialităţii, profesionalismului şi statului de drept. Munca dumneavoastră este prea importantă şi misiunea noastră prea vitală pentru a risca să fie compromisă de capricii şi jocuri de moment. Şi închei amintindu-mi un proverb englez care spune că un lanţ este atât de puternic cât de puternică este cea mai slabă verigă a sa. De aceea, fiind convins că undeva în cursul acestui an şi poate nu numai, vor fi mulţi cei care vor încerca să ne dezbine, înţelegând că doar prin aceasta ne pot slăbi, ne pot demotiva şi ne pot anihila eforturile de a îi trage la răspundere penală pe cei care trebuie să plătească pentru faptele lor. De aceea este imperativ să fim împreună, să rămânem aproape şi să ne manifestăm ca o singură unitate coerentă de acţiune, uniţi în angajamentul nostru faţă de principiile care ne guvernează activitatea”, a mai declarat procurorul general al României.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.