Procurorul general Augustin Lazăr afirmă că protocoalele încheiate între instituţii din justiţie şi SRI nu au caracter de lege, constituie „reguli de bune practici” în aplicarea actelor normative şi nu prevăd sancţiuni în caz de nerespectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Augustin Lazăr a afirmat marţi, referindu-se la protocoalele din Justiţie, că acestea „sunt nişte metodologii de lucru, de bune practici, cu caracter intern, pentru instituţiile care le folosesc în aplicarea legii”.

„În niciun caz nu e vorba de acte normative, pentru că vom vedea că nerespectarea acelor reguli de bune practici nu e sancţionată cu nimic. Pur şi simplu, două instituţii se obligă, în baza legii, îşi stabilesc nişte reguli, cum să procedeze în aşa fel încât să poată aplica legea care trebuie aplicată”  a adăugat Augustin Lazăr.

Întrebat care ar putea fi scopul pentru care Camera Deputaţilor a depus o sesizare privind un posibil conflict de natură constituţională în legătură cu protocolul încheiat de Parchetul General cu SRI în anul 2016, Augustin Lazăr a răspuns: „Vom vedea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.