Procurorii DNA Piteşti ridică, miercuri dimineaţă, documente de la Consiliul Judeţean Vâlcea, anchetatorii cerând acte de la direcţii precum cea economică, juridică şi tehnică, vizând contracte încheiate în perioada 2013-2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurori de la DNA - Serviciul Teritorial Piteşti fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2014.

Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt făcute percheziţii domiciliare în 17 locuri, situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Vâlcea, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti fac percheziţii inclusiv la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru a ridica documente într-un dosar în care ancheta se află în faza in rem, fără a fi vizate persoane.

Reprezentanţi ai CJ Vâlcea au declarat că procurori DNA se află, miercuri, la sediul instituţiei, de unde ridică documente referitoare la contracte încheiate de CJ în ultimii ani.

"Este vorba despre nişte contracte din perioada 2013-2015. Iau nişte documente din interiorul Consiliului Judeţean, de la Direcţia Tehnică unde e vorba de investiţii, de la Direcţia Economică, unde e zona de achiziţii şi plăţi, de la juridic, din toate zonele", a declarat, corespondentului News.ro, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Romulus Bulacu.

Întrebat dacă are cunoştinţă despre eventuale citaţii trimise conducerii sau angajaţilor Consiliului Judeţean în vederea unor audieri la DNA, vicepreşedintele CJ Vâlcea a spus că nu are informaţii în acest sens.

Aceasta este a doua oară în ultimele săptămâni când DNA ridică documente de la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.

În 22 februarie, DNA a ridicat de la Direcţia de Programe şi Proiecte Europene a CJ Vâlcea documente privind realizarea unor investiţii la CET Govora, ancheta având în vedere lucrări făcute de două firme pentru modernizarea unor cazane în cadrul termocentralei din fonduri europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.