Procurorii gorjeni au început urmărirea penală in rem pentru comiterea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, după ce un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţine că a efectuat o intervenţie chirurgicală unui pacient suspect de infecţie cu Covid-19, fără a avea un echipament de protecţie corespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a transmis vineri, un comunicat de presă prin care anunţă că pe data de 27 martie, organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj — Serviciul de investigaţii criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, în urma unui articol apărut în mass-media în care un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţinea că a efectuat o intervenţie chirurgicală a unui pacient suspect de infecţie cu Covid-19, fără a avea un echipament de protecţie corespunzător.

“De asemenea, în publicaţia jurnaliştilor existau şi fotografii cu combinezonul purtat de medic pe durata intervenţiei chirurgicale, aspecte care atestă că echipamentele puse la dispoziţia cadrelor medicale de către unitatea spitalicească nu oferă protecţie împotriva agenţilor biologici”, se arată în comunicat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au înregistrat cauza pe data de 27 martie şi au dispus începerea urmăririi penale in rem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.