Primarul municipiului Câmpina, din judeţul Prahova, Horia Tiseanu, pus sub control judiciar de către procurorii DNA cu interdicţia de a-şi exercita funcţia, îşi reia atribuţiile de primar, după ce instanţa a modificat limitele controlului judiciar în dosarul în care edilul este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi luare de mită şi a exclus această interdicţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis parţial, luni, cererea primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, de modificare a limitelor controlului judiciar, excluzând interdicţia ca edilul să-ţi exercite funcţia, au declarat reprezentanţi ai instanţei de judecată.

În urma deciziei judecătorilor, Horia Tiseanu îşi poate exercita din nou atribuţiile de primar.

Horia Tiseanu, aflat la al patrulea mandat de primar al municipiului Câmpina, este urmărit penal de DNA într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Gheorghe Ecaterinescu, la data faptei director economic la Primăria Câmpina, Carmen Daniela Gheorghe, la data faptei director executiv al Poliţiei Locale Câmpina, şi Costin-Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, toţi trei fiind acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2014, primarul Horia Tiseanu a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale 10% din valoarea unui contract de execuţie lucrări în valoare totală de 317.817 lei, din care a primit efectiv suma de 17.000 de lei.

”În schimbul acestor bani, inculpatul a facilitat firmei omului de afaceri câştigarea selecţiei de oferte (la cererea primarului Tiseanu Horia Laurenţiu au fost întocmite alte două oferte la preţuri superioare, fapt ce a asigurat desemnarea ca şi câştigătoare a ofertei societăţii reprezentate de omul de afaceri) şi a procedat la aprobarea încheierii contractului respective”, arată procurorii DNA.

De asemenea, în anul 2014, primarul Horia Tiseanu, beneficiind de ajutorul suspecţilor Gheorghe Ecaterinescu, Costin-Octavian Micu şi Carmen Daniela Gheorghe, a dispus, cu încălcarea dispoziţiilor legale, achiziţionarea unei maşini marca Opel Insignia, pe care să o folosească în scop personal.

”Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliţiei Locale Câmpina (unitate fără personalitate juridică aflată în subordinea primarului) deoarece, conform prevederilor legale, Primăria Câmpina nu avea dreptul de a achiziţiona niciun fel de autoturism pentru folosinţa proprie”, mai spun procurorii anticorupţie.

Potrivit DNA, pentru a păstra o aparenţă de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de Costin-Octavian Micu, în valoare totală de 131.600,66 lei (79.802,20+51.798,46 lei), echivalent al sumei de 29.654 euro.

”Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituţiei publice în conturi separate, cu consecinţa aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziţie în această limită ar fi fost legală (este de menţionat că potrivit OUG 34/2009, cu completările ulterioare, instituţiilor publice li se interzisese la acea dată însuşi dreptul de a achiziţiona autoturisme)”, precizează DNA.

În acest fel, primarul Tiseanu a prejudiciat bugetul local, fiind totodată creat un folos necuvenit atât pentru el, prin utilizarea nelegală a maşinii, cât şi pentru societatea reprezentată de Costin-Octavian Micu, achiziţia făcându-se cu încălcarea dispoziţiilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.