Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Botoşani, Raluca Stăncescu, este vizată în dosarul de corupţie în care procurorii de la Seriviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţională Anticorupţie au făcut percheziţii la sediul Parchetului Tribunalului Botoşani şi în mai multe birouri ale Poliţiei Judeţene, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Stăncescu a fost ridicată de procurori de la locuinţa ei, mergând împreună cu anchetatorii la sediul Parchetului, pentru a asista la percheziţii.

Raluca Stăncescu a devenit prim-procuror al Parchetului Tribunalului Botoşani în 2015, după ce a promovat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Anterior, a ocupat funcţia de procuror şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, şi lucrează de mai mult de zece ani în sistem.

DNA a anunţat joi dimineaţă, într-un comunicat de presă, că procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, de serviciu, contra libertăţii persoanei, contra înfăptuirii justiţiei, săvârşite în perioada 2015-2016.

În acest dosar, joi dimineaţă au avut loc percheziţii la şapte adrese din municipiul Botoşani, patru dintre ele fiind la sedii ale unor instituţii publice. La percheziţii au participat şi forţe ale Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că instituţiile publice la care au fost făcute percheziţii sunt Parchetul Tribunalului Botoşani şi Poliţia Judeţeană Botoşani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.