Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat cu ocazia Zilei europene a justiţiei civile că anii care urmează trebuie să aibă printre priorităţi, alături de combaterea corupţiei care este o problemă nerezolvată încă, combaterea crimei organizate şi a traficului de persoane, inclusiv minori, prin anchete solide şi sentinţe severe în toate dosarele în care există probe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„E o bună ocazie să reafirmăm imperativul refacerii legilor justiţiei, a codurilor penale şi a infrastructurii logistice a justiţiei, alături de acoperirea posturilor vacante din magistratură şi personalul de specialitate. Fără investiţii permanente în sistemul judiciar, nu se pot obţine rezultate, aşa cum fără investiţii în economie, nu se poate obţine creştere economică”, a afirmat Cătălin Predoiu, printr-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.
 
El a mai spus că traficul de persoane şi crima organizată sunt incompatibile cu România, stat membru al UE şi NATO.
 
„În următorii ani, alături de prioritatea combaterii corupţiei, problemă încă nerezolvată, se profilează cu prioritate combaterea crimei organizate şi a traficului de persoane, inclusiv de minori, prin anchete solide şi sentinţe severe în toate dosarele în care există probe. Crima organizată şi traficul de persoane sunt incompatibile cu statutul României de ţară membră a UE şi NATO. Mulţumesc tuturor celor care slujesc justiţia, pentru eforturile lor de a contribui la un serviciu public aflat în slujba cetăţenilor şi companiilor”, a completat ministrul Justiţiei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.