Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, consideră că este foarte grav că o decizie a instanţei de încetare a grevei STB nu a fost pusă în aplicare, menţionând că acest lucru înseamnă o ignorare a legii, dar şi Justiţiei, care ar trebui să pună pe gânduri pe toată lumea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, cum vede faptul că, deşi există o decizie a unei instanţe privind încetarea grevei STB, protestul a continuat.
 
"Foarte grav pentru că asta înseamnă o ignorare şi a legii, dar şi a Justiţiei şi asta trebuie să pună pe gânduri pe toată lumea, de la judecători până la procurori şi parlamentari. Până unde mergem cu ignorarea legii în această ţară? Ce trebuie să facem ca urgent să recăpătăm încrederea în lege şi în Justiţie, ca atunci când spunem lege toată lumea să se alinieze, când spunem Justiţie toată lumea să tacă din gură şi să pună în aplicare deciziile Justiţiei. Este o lipsă de încredere la care a contribuit mai toată lumea şi de aceea cred că toată lumea are de lucru în această direcţie. Sigur, sunt instituţii, să îşi facă treaba, eu personal nu mi-am permis, cu orice cost inclusiv politic, să ignor o hotărâre judecătorească. Îţi place, nu îţi place, e o hotărâre judecătorească, trebuie să te supui. În absenţa acestui principiu al respectării hotărârilor judecătoreşti totul devine încet-încet haos”, a explicat ministrul Justiţiei. 
 
Întrebat dacă vor fi consecinţe legate de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, Cătălin Predoiu a răspuns: "Asta presupune să mă substitui cumva instituţiilor care au o atribuţie să îşi facă treaba, deci prefer să rămân în rezervă, dar de principiu, m-am pronunţat, inadmisibil”.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu în Capitală, Directorul societăţii Adrian Criţ afirmă că protestul este ilegal şi lansează acuzaţii la adresa licderului sindical Vasile Petrariu. Protestatarii au cerut creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Joi, Tribunalul Bucureşti a suspendat greva de la Societatea de Transport Bucureşti şi a dispus reluarea imediată a activităţii.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au continuat şi vineri protestul, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu, deşi există o decizie executorie a instanţei prin care greva este suspendată.

Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarat la Digi 24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor. Primarul Capitalei se află la sediul STB pentru negocieri.

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii.

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, acţiunea iniţiată de STB faţă de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.
 
"Dispune încetarea grevei ca ilegală şi reluarea imediată a activităţii", a decis instanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.