Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, consideră că discuţiile despre rotativa guvernamentală din această perioadă sunt premature şi ar vedea abordat acest subiect cu o lună înaintea termenului de intrare în vigoare a rotativei. El susţine că până atunci fiecare trebuie să îşi vadă de lucru la nivel politic, administrativ şi în ministere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, dacă rămâne ministru al Justiţiei deoarece liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a lăudat.

“Răspunsul simplu şi foarte sincer este nu ştiu. Nu asta mă preocupă. Chestiunea cu doritul când te angajezi în politică este foarte nuanţată şi nu trebuie înţeles la fel ca în viaţa în afara politicii, că îţi doreşti ceva sau altceva ca şi cum ţi-ai dori o jucărie, o carte sau un disc să pui seara să îl asculţi. E mult mai complexă şi oamenii politici trebuie să îşi calibreze dorinţele la ceea ce e nevoie şi nu numai din perspectiva partidului din care face parte, face ce este nevoie din perspectiva societăţii, face ce este nevoie din perspectiva sistemelor pe care ar urma să le gestioneze”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă rotativa guvernamentală se va face, Cătălin Predoiu a răspuns: “Sunt jurist, nu pot decât să mă uit la documente. Există un document, văd că şefii de partid, printre care nu număr, discută pe marginea acestui document, că e un lucru care trebuie respectat. În acelaşi timp este un document politic şi întotdeauna supus analizei politice. Ceea ce eu cred este că discuţiile sunt premature. Aş vedea astfel de discuţii purtate în ultima lună, în contextul de atunci şi până atunci ar trebui fiecare să îşi vadă de lucru şi la nivel politic, şi la nivel administrativ şi în ministere. Acest obicei a devenit un reflex în instituţiile publice de stat din ţara noastră de a opri motoarele, de a aştepta,  să vedem ce se întâmplă. Ce contează dacă eşti funcţionar public? Dacă eşti funcţionar public, îţi faci datoria zi de zi la fel. La fel şi operatorul politic. Vei vedea la momentul respectiv. Până când ai mandat trebuie să îţi vezi de mandat. Sunt alţii care se ocupă de aspectele politice, liderii de partid, echipele lor”.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.
De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.