Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că "nu există o problemă de lipsă de voinţă juridică a Ministerului” cu privire la desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). El susţine că în prima etapă a consultărilor publice pe tema modificărilor aduse legilor Justiţiei nu a fost formulată nicio propunere privind menţinerea în funcţiune a acestei secţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ceea ce priveşte Secţia Specială, reamintesc faptul că Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit obiectivul asumat: a elaborat proiectul de lege (...), poate fi promovat oricând. Nu avem cea mai mică garanţie, mică spun, nu mare, că majoritatea îl va adopta. Altfel, vă reamintesc două proiecte similare ale USR trimise în Parlament, rezultatul a fost respingerea lor. Aceasta este problema cu Secţia specială: nu există o problemă de lipsă de voinţă juridică a Ministerului de a proceda la desfiinţarea acestei secţii”, a afirmat Cătălin Predoi, răspunzând unei întrebări, marţi, într-o conferinţă de presă. 
 
Ministrul a adăugat că "poziţia PSD este cât se poată de clară” cu privire la desfiinţarea SIIJ: "nu vor să audă de acest lucru”.
 
Acesta a precizat că, până în prezent, în cadrul consultărilor publice cu privire la modificările legilor justiţiei, nu au fost formulate propuneri cu privire la menţinerea acestei secţii.
 
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţa, în 30 septembrie, că ministerul pune în dezbatere publică legile Justiţiei şi invită toţi participanţii din sistem la o ”dezbatere temeinică”, aceasta urmând a se finaliza în 31 martie 2021. El preciza că la Legea privind organizarea judiciară, una dintre principalele propuneri este desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Predoiu afirma că înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost ”o eroare”, soluţia găsită fiind greşită. ”În realitate, noi nu avem un sistem de combatere a corupţiei în sistemul judiciar”, spunea Predoiu, precizând că cinci magistraţi care sunt localizaţi în Bucureşti nu pot urmări întreg fenomenul la nivel naţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.