Poliţistul Constantin Popescu, care în urmă cu doi ani a lovit cu maşina două fete pe o trecere de pietoni din Bucureşti, iar una dintre ele a murit, a fost condamnat miercuri, la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia magistraţilor nu este definitivă. El a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii fie în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 6, fie la Arhiepiscopia Bucureştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a decis miercuri condamnarea lui Constantin Popescu la doi ani şi opt luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi la un an de închisoare pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. 
Instanţa a contopit aceste pedepse şi a decis ca bărbatul să execute trei ani de închisoare. Magistraţii au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani, de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri. 
Pe durata termenului de supraveghere, Constantin Popescu trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă.
De asemenea, poliţistul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. 
Judecătoria Sectorului 1 a mai decis să oblige firma de asigurări la plata în total a sumei de 250.000 de euro către trei părţi civile.
Hotărârea magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. 
 
În 13 ianuarie2021, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  
În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.