Un poliţist de frontieră din Sighetu Marmaţiei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. Bărbatul este suspectat că ar fi pretins 800 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii unei unităţi de parchet pentru a oferi o soluţie favorabilă unei persoane cercetate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a lui Sorin – Teodorel Ardelean, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată.

“În luna decembrie 2018 şi în data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, în calitatea menţionată mai sus, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unor magistraţi din cadrul unei unităţi de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă”, se arată în comunicat DNA.

Sursa citată menţionează că banii respectivi au fost pretinşi de poliţistul de frontiera pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracţiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă şi dispunerii în dosar a unei soluţii procedurale favorabile persoanei cercetate.

În acelaşi context, la data 3 mai 2019, el a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Pe data de 3 mai, Sorin - Teodorel Ardelean a fost arestat preventiv de către Tribunalul Maramureş pentru 30 de zile.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.