Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, marţi, la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa, că acum este prezentată "o altă realitate", în condiţiile în care "au fost momente când gândeam câţi suntem şi câţi vom fi". El a spus că, în opinia sa, politicul a intrat prea repede în joc, în timp ce "medicalul nu şi-a revenit". Tătaru a susţinut că nu a blocat testarea populaţiei, dar a precizat că, atâta timp cât este ministrul Sănătăţii, nu va accepta "ca activitatea medicală să facă în spaţiul verde, la firul ierbii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Ministrul Sănătăţii şi-a început discursul, la şedinţa Camerei Deputaţilor, prin a le spune contestatarilor săi că în ultimele luni a fost pe teren, „nu acasă”.
 
Ministrul a făcut o prezentare a evoluţiei epidemiei în România şi a măsurilor luate de către autorităţile române, făcând de asemenea o comparaţie cu situaţia epidemică din Spania şi Italia.
 
„Au fost momente când gândeam câţi suntem şi câţi vom fi. Nu am crezut şi nu cred că poate exista atâta indolenţă, atât mişcare neprofesionistă în condiţiile în care ne-am trezit în urmă cu 3-4 săptămâni şi prezintă o altă realitate. (...) Nu am crezut că vom ajunge ca în momentul în care, în martie, aprilie, mergând prin ţară cu străzile pustii, un personal medical aflat în linie, expus, să fie arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroii în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare” a afirmat Tătaru.
 
El a amintit că au fost numeroase cadre medicale care au murit în această pandemie.
 
"Cred că politicul a intrat prea repede în joc, cred că medicalul nu şi-a revenit. Un sistem sanitar de 30 de ani dezgolit în această perioadă nu are nevoie încă o dată să fie tăvălit. Sunt acuzat de minciună, este realitatea pe care v-o prezint, acest climat de insecuritate socială riscă să ducă la o recrudescenţă a tot ce înseamnă transmitere comunitară, acuzăm de corupţie un guvern, un ministru, în vreme ce trecutul ne arată cu totul altceva în ceea ce înseamnă Ministerul Sănătăţii”, a spus Tătaru.
 
El a adăugat că instituţia pe care o conduce nu a blocat niciodată testarea populaţiei.
 
„Orice autoritate locală poate desfăşura o activitate medicală în spitalele din subordine sau în spaţiu amenajat, cât sunt ministrul Sănătăţii nu voi accepta niciodată ca activitatea medicală să facă în spaţiul verde, la firul ierbii”, a mai spus Nelu Tătaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.