Plenul CSM discută luni contestaţia procurorului Bogdan Pîrlog la respingerea candidaturii sale pentru funcţia de şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul punct de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a plenului CSM, programată să înceapă la ora 10:00, este "Contestaţia formulată de domnul PÎRLOG BOGDAN CIPRIAN, procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, împotriva Hotărârii nr. 2 din 30 mai 2019 a comisiei de organizare a concursului pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

CSM a respins în 30 mai candidatura lui Pîrlog pentru conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, motivul fiind „lipsă vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror”.

Conform unui comunicat al CSM, au fost admişi la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie Adina Florea, în prezent adjuncta secţiei, şi Sorin Eugen Iasinovschi, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Contestaţia trebuie soluţionată în intervalul 3-5 iunie, în 5 iunie urmând să fie afişată lista finală a candidaţilor admişi la concursul pentru şefia Secţiei de Imnvestigare a Imfracţiunilor din Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.