Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a verificat peste 3.400 de magistraţi în ultimii patru ani, cei mai mulţi fiind judecători. Numărul magistraţilor verificaţi de DNA reprezintă aproximativ jumătate din numărul total de magistraţi din România, conform Inspecţiei Judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspecţiei Judiciare, în perioada 1 ianuarie 2014 - 30 iulie 2018, DNA a soluţionat 1.965 de dosare în care erau vizaţi 3.420 de magistraţi. Dintre aceştia, 2.193 sunt judecători şi 1.227 sunt procurori.

La 30 iulie anul acesta, la DNA se aflau în curs de soluţionare 415 cauze vizând 474 de judecători şi 346 de procurori.

Numărul magistraţilor verificaţi de DNA reprezintă aproape jumătate din numărul total de magistraţi din România.

Aceste date au fost transmise de DNA Inspecţiei Judiciare în cadrul unui control tematic privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea autorităţii judecătoreşti în cauzele de competenţa DNA vizând magistraţii sau în legătură cu acestea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.