O persoană care a pretins că poate interveni pe lângă judecători în vederea soluţionării unui dosar civil a fost trimisă în judecată de procurorii DNA din Timişoara, fiind acuzată de trafic de influenţă. ÎN decembrie, persoana a fost prinsă în flagrant când primea 15.000 de euro din totalul de 25.000 de euro solicitat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă”, anunţă, marţi, DNA.

Procurorii precizează că, în perioada septembrie – decembrie 2023, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 25.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători şi că-i va determina pe aceştia să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar civil, de care era interesat martorul.

”În contextual menţionat mai sus, la data de 14 decembrie 2023, în incinta unui mall din Timişoara, inculpatul ar fi primit o primă tranşă de 15.000 de euro din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au precizat procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.