O persoană care a cerut 20.000 de lei susţinând că poate influenţa magistraţii Curţii de Apel Bucureşti a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Ar fi promis unui martor denunţător că poate scăpa de control judiciar un inculpat şi poate obţine achitare sau condamnare cu suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

”În data de 11 aprilie 2024, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), trimisă anterior în judecată de către procurorii anticorupţie (comunicat nr. 286/VIII/3 din 22 martie 2024), suma de 20.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o, prin intermediari, asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor înlăturarea măsurii preventive a controlului judiciar şi, ulterior, achitarea sau aplicarea unei condamnări cu suspendare”, a transnmis, miercuri, DNA.

Sursa citată a menţionat că, la data de 15 aprilie 2024, inculpatul ar fi primit de la o rudă a martorului suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.