Autorităţile judiciare din România şi Marea Britanie, cu sprijinul Eurojust, au colaborat pentru destructurarea unei grupări acuzate de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor. Membrii grupării, 14 cetăţeni români din judeţul Buzău, ar fi dus tinere în Anglia pe care le-au determinat să se prostitueze în apartamente pe care le închiriau în acest scop. În România şi Marea Britanie s-au făcut mai multe percheziţii, iar în urma acestora cinci persoane au fost arestate, una fiind în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română şi DIICOT anunţă, miercuri, că au organizat şi desfăşurat, în mod coordonat, cu sprijinul Eurojust, ample operaţiuni de combatere a traficului de persoane, în România şi Marea Britanie. 

”La data de 6 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în România - în Buzău şi în Bucureşti, la imobilele utilizate de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor. La data de 14 iunie a.c., au fost puse în executare alte 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Marea Britanie - în Leeds Southampton, Birmingham, Reading şi Manchester”, au transmis sursele citate.  

În vederea percheziţiilor din Anglia, 6 poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorul de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău, s-au deplasat în Marea Britanie.  

”Din cercetări a reieşit că, începând cu luna ianuarie 2017, 14 buzoieni ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat până în anul 2022, în scopul obţinerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere. Astfel, membrii grupului ar fi racolat, în perioada menţionată, mai multe tinere, din diferite judeţe de pe teritoriul României (Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila), le-ar fi transportat în Marea Britanie şi le-ar fi determinat să practice prostituţia în folosul acestora”, au mai transmis autorităţile judiciare.  

Potrivit acestora, serviciile sexuale ar fi fost anunţate pe site-uri web dedicate, iar actele infracţionale s-ar fi săvârşit în apartamente închiriate, din diferite oraşe.  

”Membrii grupului ar fi transferat încasările în România, unde ar fi achiziţionat diferite active valoroase, bunuri mobile şi imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României, au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la 3 imobile, cu o valoare estimativă de 200.000 de euro. Totodată, au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor 2.000 de lei, 4 telefoane mobile şi înscrisuri”, se mai arată în comunicat.  

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău au fost duse, în vederea audierii, 15 persoane. 

”În urma prezentării instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unuia dintre bărbaţi şi continuarea cercetărilor faţă de alţi 3 sub măsura controlului judiciar. În urma percheziţiilor din Marea Britanie, au fost identificate 5 persoane vătămate şi descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 6.000 de lire, 15 telefoane mobile şi înscrisuri. Alte patru persoane au fost arestate pe teritoriul Marii Britanii, în urma activităţilor de ieri”, se mai arată în document.  

Percheziţiile domiciliare s-au desfăşurat în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare britanice, prin intermediul Eurojust.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.