Zece percheziţii au fost făcute, joi, în România, la solicitarea Parchetului European. Procurorii suspectează o fraudă cu fonduri europene cu prejudiciu de peste 3 milioane de euro, fiind implicate firme din România, Cipru, Portugalia şi Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul European a anunţat că zece locaţii din regiunile Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu din România au fost percheziţionate.  

”Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare privind o presupusă fraudă privind fonduri europene de peste 3 milioane de euro, cu legături în Cipru, Portugalia şi Spania”, a transmis Parchetul European, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că se suspectează că beneficiarul unui proiect finanţat din fonduri europene a obţinut în mod ilegal fonduri în valoare de 3.073.646,35 euro, în perioada septembrie 2018 - ianuarie 2020, în urma utilizării de documente şi declaraţii false şi inexacte. 

”După obţinerea pe nedrept a fondurilor, beneficiarul este suspectat că le-a transferat pentru a ascunde originea ilicită a acestora şi pentru a ascunde frauda. Schema de fraudă a avut o dimensiune transfrontalieră, deoarece beneficiarul a utilizat, prin intermediari, societăţi cu sediul în Spania, Portugalia şi Cipru”, a mai transmis instituţia.  

Parchetul European a precizat că şase persoane sunt audiate la sediul Biroului EPPO Bucureşti.  

Procurorii au mai precizat că, în acest moment, se derulează un proces de identificare a banilor, bunurilor şi activelor care urmează să fie îngheţate la valoarea prejudiciilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.