Peste 40 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, la Regionala CFR Timişoara, într-un dosar în care este vizată o grupare infracţională care timp de mai mulţi ani ar fi furat motorină din locomotive şi din care fac parte conducerea Depoului Locomotive, liderul de sindicat, peste 20 de mecanici de tren, dar şi un om de afaceri şi un poliţist de la Transporturi Feroviare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie, Poliţia de Frontieră, Direcţia Poliţiei Transporturi şi jandarmi fac 44 de percheziţii la Regionala CFR Timişoara, fiind vizată o grupare infracţională din care fac parte zeci de angajaţi care furau motorină din locomotive.

Percheziţiile se desfăşoară la Depoul de locomotive, la Regionala de Transport Călători Timişoara, la biroul Poliţiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord din Timişoara, precum şi la locuinţele unor angajaţi şi la o societate privată.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sursele citate susţin că din gruparea infracţională făceau parte conducerea Depoului Locomotive, liderul de sindicat, peste 20 de mecanici de tren, angajaţi ai Laboratorului de Determinări fizico-chimice, un om de afaceri şi un poliţist de la Transporturi Feroviare.

Anchetatorii spun că angajaţii de la depou majorau în documente consumul de motorină necesar funcţionării locomotivelor, iar surplusul de combustibil astfel obţinut ajungea la o societate privată care are sediul lângă Depoul CFR Timişoara. Firma respectivă vindea motorina la preţuri mai mici decât cele de pe piaţă, iar banii astfel obţinuţi erau împărţiţi între membrii grupării.

În acest fel au fost sustrase, în ultimii cinci ani, zeci de mii de tone de motorină.

Anchetatorii susţin că prejudiciul în acest caz este de aproape un milion de euro.

Un număr de 40 de persoane urmează să fie ridicate şi duse la audieri la sediul DIICOT Timişoara. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.