Poliţiştii fac percheziţii la Hotelul Marriott din Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, care ar fi fost produs prin înregistrarea de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar. Surse judiciare au declarat că directorii firmei vor fi ridicaţi şi duşi la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că perchziţiile au loc la sediile sociale al SC S. (Strabag, n.r.) SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde vor fi ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

“Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 - 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

În această cauză sunt urmărite penal, pentru evaziune fiscală în formă continuată, două persoane şi o firmă.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că în urma percheziţiilor vor fi audiaţi, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, Gregor Aufhauser, director general al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, şi Kathrin Brettschneider, director finaniar al firmei care administrează Hotelul Marriott. 

Poliţia Română a precizat că la percheziţii de la sediile celor două firme participă 12 ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi un procuror din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.