Directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş, s-a prezentat la DNA, marţi, fiind chemat de procurori pentru a asista la percheziţii informatice în dosarul în care săptămâna trecută a fost pus sub urmărire penală alături de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii, pentru obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare. Pitiş a declarat, la intrarea la DNA, că au fost găsite documente care arată că el este acţionarul majoritar al firmei şi că mai există cinci acţionari minoritari, iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu se numără printre ei, din 2007, de când a cumpărat el societatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Firma Teldrum îmi aparţine mie, s-au găsit documente care atestă că sunt acţionar majoritar al firmei. (...) Mai sunt cinci acţionari minoritari. Dragnea nu s-a numărat printre ei din 2007, când am cumpărat eu firma. Nu am o relaţie personală cu domnul Dragnea. Nu l-am întâlnit nici când era preşedinte al Consiliului Judeţean, nu a semnat el contractele din partea Consiliului Judeţean când am câştigat licitaţiile, au fost semnate de un vicepreşedinte", a declarat Petre Pitiş.

El a mai susţinut că licitaţia pentru utilajul pentru care ar fi fost obţinut ilegal fondurile europene a respectat toate normele: "Am făcut licitaţie publică pentru utilajul respectiv, putea să participe şi firma producătoare. Părerea nostră este că în cadrul acestei licitaţii s-au respectat toate normele".

Petre Pitiş a fost chemat la DNA pentru a asista la percheziţiile informatice făcute de procurori în acest dosar.

Societatea Tel Drum, Petre Pitiş, directorul general al acesteia, şi Mircea Vişan, director în cadrul aceleiaşi firme, au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA, vineri, în dosarul privind obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare. Tel Drum ar fi obţinut ilegal peste patru milioane de lei din fonduri europene.

Tot vineri, Petre Pitiş, directorul general al societăţii Tel Drum, a gost audiat la DNA, alături de Florea Neda, fost director al aceleiaşi societăţi.

La ieşirea de la DNA, Petre Pitiş a declarat că a fost anunţat că s-a început umărirea penală, că este vorba despre "un denunţ făcut aiurea", iar întrebat dacă este interfaţa lui Liviu Dragnea, a exclamat: "M-aţi înnebunit cu personajul ăsta!".

Rise Project a publicat un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”. Rise Project a scris că raportul, care în prezent s-ar afla în arhiva DGPI, vorbeşte despre afacerile cu bani publici ale grupării, despre zeci de licitaţii, despre controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.

DNA a anunţat că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în 19 februarie 2016 începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. Totodată, DNA preciza că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins informaţiile prezentate de Rise Project privind legăturile sale cu firma Tel Drum, afirmând că nu are acţiuni la purtător şi nici nu se află "în spatele" ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise şi în cazul cărora a fost dispusă neînceperea urmăririi penale.Liviu Dragnea a contestat şi informaţiile privind afacerile sale în Brazilia.

"N-am ascuns niciodată că am mers în această ţară. Am avut îndrăzneala să merg şi în alte ţări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă ţară. N-am făcut afaceri în Brazilia şi nu am afaceri în Brazilia şi nici în altă ţară", a spus şeful PSD.

De asemenea, Dragnea a susţinut că totul a pornit de la George Soros, care este, în opinia sa, "un personaj malefic”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.