Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Paul Brummel şi-a exprimat speranţa, la întâlnirea d emiercuri cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader că modificările legilor justiţiei vor promova independenţa şi că vor avea loc consultări cu toate părţile relevante, iar ministrul a dat asigurări că e în derulare "un proces consultativ extins"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnul ambasador Brummell a afirmat că este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislaţia proprie, în conformitate cu Constituţia si cu procedurile parlamentare. Totodată, şi-a exprimat speranţa că modificările aduse sistemului de justiţie vor promova independenţa şi eficienţa operatională ale instituţiilor judiciare şi ale statului de drept şi că acestea se vor realiza printr-o o consultare largă cu toate părţile relevante. Domnul ministru Toader a subliniat că un proces consultativ extins este în derulare", anunţă un comunicat de presă comun al Ministerului Justitiei şi Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România, emis după întrevederea celor doi oficiali.

Potrivit comunicatului, ministrul Toader a expus contextul propunerilor de modificare a legilor justiţiei.

De asemenea, "a fost evidenţiată colaborarea româno-britanică în domeniul justiţiei, inclusiv în ceea ce priveşte cooperarea judiciară în materie civilă şi penală", întrevederea constituind un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor de cooperare între cele două state şi reafirmarea sprijinului reciproc.

La întâlnire au mai participat secretarul de stat în MJ Marieta Safta şi Adam Sambrook, vice-Ambasador, precum şi Adele Doyin Shiyanbola, şef al Departamentului politic din cadrul ambasadei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.