Parcul Motodrom din cartierul Colentina în suprafaţă de peste opt hectare şi terenuri de aproape 140.000 de metri pătraţi din zona Fundeni, pe care se află stadionul şi baza de antrenament a echipei de fotbal Juventus Colentina, o universitate privată, o benzinărie, blocuri, drumuri, alei şi spaţii verzi au fost câştigate în instanţă de o femeie care a reuşit să convingă instanţa că acestea au aparţinut tatălui ei şi au fost preluate abuziv în perioada regimului comunist, iar ea este moştenitoarea acestuia. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au declarat marţi, pentru News.ro, că motivarea hotărârii Tribunalului Bucureşti nu a fost până în prezent comunicată municipalităţii, care va ataca cu apel decizia din 10 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă decizia va rămâne definitivă, terenuri în suprafaţă de aproape opt hectare, printre care şi stadionul Juventus Colentina, vor fi restituite în natură, iar pentru Parcul Motodrom şi pentru celelalte terenuri care sunt în prezent ocupate cu construcţii va primi despăgubiri.

În decembrie 2011, Ilieana Clara Constanţa Mihăescu a cerut la Tribunalul Bucureşti, în baza Legii 10/2001, să oblige Primăria Capitalei să îi restituire mai multe terenuri din cartierul Colentina, printre care opt hectare din Parcul Motodrom şi terenul concesionat de municipalitate clubului Juventus, pe care se află stadionul şi baza de antrenament a echipei de fotbal.

CITEȘTE ȘI Ilie Ciuclea, patron Juventus Bucureşti: Nu mai investim în stadion, că e în litigiu, cerem să jucăm pe Arena Naţională

După mai bine de cinci ani de judecată, în 10 aprilie 2017, instanţa a admis cererea şi a obligat Primăria Capitalei să restituie în natură mai multe imobile, respectiv:

- un teren pe care municipalitatea l-a dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Sport Club Juventus Bucureşti, în suprafaţă de 43.493 de metri pătraţi, cu excepţia suprafeţei ocupate de construcţiile;

- un teren în suprafaţă de 24.289 de metri pătraţi, triunghiular, adiacent celui dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Sport Club Juventus Bucureşti;

- un teren de 10.104 de metri pătraţi unde a fost poligon auto;

- un teren de 1.697 de metri pătraţi pe care municipalitatea l-a dat în folosinţă SC Contact Autotransport CO SRL.

De asemenea, instanţa a obligat Primăria Capitalui să stabilească, în termen de 30 de zile de la data pronunţării unei hotărâri irevocabile în această cauză, măsuri de despăgubire pentru alte imobile:

- un terenul în suprafaţă de 8,16 hectare din Parcul Motodrom;

- un teren de 14.468 de metri părtaţi concesionat de municipalitate societăţii Lumina Instituţii de Învăţământ SA;

- un teren de 1.329 de metri pătraţi pe care municipalitatea l-a dat în folosinţă societăţii Shell România SRL;

- un teren în suprafaţă de 1.079 de metri pătraţi unde este parcarea benzinăriei Shell;

- un teren de 27.533 de metri pătraţi ocupat de blocuri, drumuri, alei şi spaţii verzi;

- un teren de 13.330 de metri pătraţi de pe strada Răscoala, numărul 9A, în Sectorul 2, pentru care au fost emise titluri de proprietate conform Legii 18/1991.

Ilieana Clara Constanţa Mihăescu a mai cerut şi să primească despăgubiri pentru construcţiile demolate de pe aceste terenuri, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă ca neîntemeiată.

Instanţa a mai obligat Primăria Capitalei să notifice Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, în temeiul Legii 10/2001, privind acordarea unor măsuri reparatorii pentru suprafaţa de teren de 10.787 de metri pătraţi situată în Bucureşti, strada Răscoala 1907, numărul 5, în Sectorul 2.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a mai dispus ca Primăria Capitalei să notifice SC Telekom SA, în baza Legii 10/2001, privind acordarea unor măsuri reparatorii pentru suprafaţa de teren de 2.040 de metri pătraţi de pe Şoseaua Fundeni, numărul 235.

Decizia poate fi contestată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au declarat marţi, pentru News.ro, că motivarea hotărârii Tribunalului Bucureşti nu a fost până în prezent comunicată municipalităţii. Aceştia au precizat că municipalitatea va ataca cu apel decizia din 10 aprilie.

Şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 spun că vor face o cerere de intervenţie când dosarul se va judeca în apel. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.