Parchetul instanţei supreme va relua cercetările în dosarul în care fostul primar al Capitalei Adriean Videanu este acuzat de abuz în serviciu, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, joi, plângerea formulată de o firmă de construcţii, decizia instanţei fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Admite plângerea formulată de petenta SC Ruxandra Trading SRL împotriva soluţiei de clasare (...) desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa nr. 586/P/2009 din 07.04.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţinii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (...) faţă de suspectul Videanu Adriean", se arată în decizia de joi a Tribunalului Bucureşti.

Societatea reclamantă s-a plâns de neexecutarea de către Primăria Bucureşti a unei sentinţe judecătoreşti definitive de condamnare la eliberarea unei autorizaţii de construcţie permanentă şi la acordarea unui teren în concesiune.

La 28 septembrie 1996, firma de construcţii a închiriat un teren de 9.550 metri pătraţi aparţinând Primăriei Bucureşti. În 1996, societatea a obţinut un certificat de urbanism pentru construirea pe terenul respectiv a unui centru comercial. Tot în 1996, Primăria a eliberat societăţii o autorizaţie de construire valabilă pe o perioadă de şase luni.

Ulterior, Primăria a dat în judecată firma şi a cerut evacuarea ei de pe terenul în cauză, pe motiv că nu fusese prelungit contractul de închiriere, precum şi demolarea construcţiei. 

În anul 2000, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Primăria să elibereze firmei o autorizaţie de construcţie permanentă, precum şi să încheie cu ea un contract de concesiune asupra terenului litigios.

Procesele au continuat, iar în 2007, reprezentanţii firmei au depus o nouă plângere penală împotriva unor angajaţi ai Primăriei Capitalei, plângere care s-a extins şi la Adriean Videanu.

Compania a susţinut că a fost prejudiciată cu aproape patru milioane de euro, după ce Videanu ar fi refuzat să pună în aplicare decizia instanţei, iar pe terenul pentru care firma avea drept de folosinţă a fost construit Liceul Francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.