Parchetul General anunţă, luni, că selectează doi foşti procurori pentru proiectul AdaptJust – Justiţie accesibilă pentru persoane cu dizabilităţi. Aceştia vor trebui să realizeze un suport de curs şi formare pentru mai multe categorii de profesionişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de Partener de Proiect al Fundaţiei Centrul de Resurse Juridice (CRJ) în cadrul proiectului AdaptJust – justiţie accesibilă pentru persoane cu dizabilităţi, intenţionează să contracteze doi experţi români, având calitatea de foşti procurori, pentru a redacta un suport de curs şi a oferi formare profesională unor grupuri multidisciplinare (procurori, judecători, avocaţi, medici psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, experţi în drepturile omului), în subiectele relevante pentru proiect”, a transmis, luni, Ministerul Public.  

Potrivit sursei citate, subiectele de interes sunt:  

- prevenirea relelor tratamente, raportării şi investigării plângerilor persoanelor cu dizabilităţi intelectuale sau psihosociale, private de libertate şi elaborării plângerilor la CEDO, CJUE şi Comisia Europeană;  

- implementarea recomandărilor Comitetului de Miniştri, a hotărârilor CtEDO, a combaterii discriminării persoanelor cu dizabilităţi intelectuale sau psihosociale private de libertate şi a implementării mecanismului de plângeri. 

Experţii vor participa în calitate de formatori în cadrul a 20 de sesiuni de formare profesională, organizate la nivel regional. Acestea se vor desfăşura pe parcursul anilor 2022 şi 2023 pe teritoriul României. 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.