Parchetul General a transmis, miercuri, după ce procurorul general Augustin Lazăr a fost întrebat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre suma de 500.000 de euro pe care ar fi cheltuit-o pe delasări externe, că s-a plătit puţin peste 20.000 de euro pe deplasările respective. În perioada 2016 – 2019, procurorul general a avut peste 20 de vizite în străinătate. Anterior, Tudorel Toader a anunţat că va face o verificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deplasările externe efectuate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la preluarea mandatului, în anul 2016, până în prezent, au totalizat suma de 96.373,51 lei (reprezentând 20.241,86 euro la cursul actual)”, a transmis, miercuri, Parchetul General.

De la preluarea mandatului, potrivit Parchetului General, Augustin Lazăr a avut 22 de deplasări în străinătate, repreentanţii instituţiei anexând lista cu acestea şi comunicatele de presă în care s-a vorbit depsre acestea. 

În cadrul interviului pentru ocuparea funcţiei de procuror general, Tudorel Toader l-a întrebat pe Augustin Lazăr despre suma de 500.000 de euro pe care ar fi cheltuit-o în deplasări externe.

Lazăr a spus că va solicita o verificare pentru a vedea dacă suma este reală sau a fost avansată de o televiziune care-l critică.

”Opriţi-vă, pentru că tocmai ce v–am spus că voi solicita eu oficial”, i-a răspuns Tudorel Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.