Parchetul General a transmis, marţi, că procurorul de şedinţă a cerut achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât nu a constatat neîntrunirea tipicităţii faptei. Tăriceanu fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului General în 15 decembrie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La dezbaterile ce au avut loc în cursul judecăţii, în cauza privind un fost preşedinte al Senatului, procurorul de şedinţă a formulat concluzii în sensul neîntrunirii tipicităţii faptei, pe baza evaluării proprii a probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a judecăţii, conform art.  67 alin. 2 din Legea nr. 304/2004”, a transmis, marţi, Parchetul General.  

Sursa citată precizează că aceste concluzii ”nu condiţionează posibilitatea Ministerului Public de a promova căi de atac împotriva hotărârilor judecătoreşti, având în vedere rolul Ministerului Public de a apăra interesele generale ale societăţii”.  

Potrivit G4Media, procurorii Parchetului General au cerut în instantă achitarea fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu pe care tot ei îl trimiseseră în 2020 pentru abuz în serviciu şi complicitate la uzurparea de calităţi oficiale, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu.  

Potrivit surselor G4Media.ro, procurorii au cerut achitarea pentru că în dosar ar fi confundat unele articole din Legea privind statutul senatorilor. 

Parchetul General a dispus, în 15 decembrie 2020, trimiterea în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu, care, în calitatea pe care a avut-o de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile necesare pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică.  

La rândul său, senatorul Cristian Marciu a fost trimis în judecată pentru uzurpare de calităţii oficiale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.