Parchetul General a transmis, luni, că Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu mai poate înregistra plângeri şi recomandă celor care au de făcut sesizări să se adreseze instanţelor competente. Instituţia explică ce parchete vor prelua plângerile, în funcţie de persoanele vizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul General a transmis, luni, precizări cu privire la unele măsuri administrative privind desfiinţarea SIIJ.  

”Începând cu data de 14 martie 2022 cauzele penale care privesc judecători şi procurori sunt de competenţa: 

- parchetelor de pe lângă curţile de apel pentru judecătorii şi procurorii care funcţionează la nivelul judecătoriilor şi tribunalelor şi a parchetelor de pe lângă aceste instanţe, 

- Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru judecătorii şi procurorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii şi procurorii care funcţionează la nivelul curţilor de apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau la parchetele de pe lângă aceste instanţe”, a transmis, luni, Parchetul General.  

Procurorii cer persoanelor care formulează plângeri/ denunţuri penale, ce vizează judecători sau procurori, să le adreseze organelor competente.  

”Fosta Secţie pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie nu mai are posibilitatea de a înregistra noi sesizări. Adresa de email asociată SIIJ va fi dezafectată, plângerile, denunţurile şi corespondenţa cauzelor de competenţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând a fi transmise pe adresa sesizare@mpublic.ro”, a mai transmis Parchetul General.  

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. 

Şeful statului a promulgat legea după ce Curtea Constituţională a respins, săptămâna trecută, sesizările de neconstituţionalitate depuse, după adoptarea proiectului în Parlament, de către USR şi AUR 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.