Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă că au dispus începerea urmăririi penale pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii publice faţă de opt persoane, cărora le fac publice numele, dintre care patru în stare de arest preventiv şi patru aflate sub control judiciar, în cazul violenţelor petrecute în Piaţa Victoriei în noaptea de 1 spre 2 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin ordonanţa din 2 februarie 2017, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

- Octavian Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;

- Alexandru Moraru, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;

- Andrei Cătălin Pavel, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;

- Alexandru Claudiu Palade, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;

-  Robert Liviu Iancu, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice;

-  Alin Alexandru Iancu, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase;

- Milan Miroslav Raşcov, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase;

- Andrei Bogdan Fagel, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 01/02.02.2017, în timp ce se aflau în zona Piaţa Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestaţie cu caracter paşnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăţi de gheaţă, containere) în jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului, provocându-le acestora suferinţe fizice. Prin acţiunile lor violente, inculpaţii au  tulburat ordinea şi liniştea publică", arată procurorii.

Ei mai spun că asupra unora dintre inculpaţi au fost găsite obiecte periculoase (cuţite, bricege) care erau interzise a fi deţinute într-o astfel de adunare publică.

Procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, faţă de inculpaţii Andrei Cătălin Pavel, Alin Alexandru Iancu, Robert Liviu Iancu şi  Milan Miroslav Raşcov.

Pentru ceilalţi patru incupaţi - Alexandru Claudiu Palade, Alexandru Moraru, Octavian Gheorghe şi  Andrei Bogdan Fagel - procurorii au solicitat Judecătoriei Sector 1 Bucureşti luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul acestei instanţe.

"În cauză, cercetările continuă pentru lămurirea situaţiei de fapt şi strângerea tuturor probelor necesare soluţionării cauze", mai arată procurorii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.