Omul de afaceri Florian Walter, acţionar majoritar la Universitatea Cluj şi Romprest, acuzat de evaziune şi spălare de bani, se află în custoria Poliţiei Române în Emiratele Arabe Unite şi va fi adus în ţară sâmbătă seară, au declarat pentru News.ro surse din Poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florian Walter a fost găsit în Emirate, anul trecut, după ce a fost dat în urmărire internaţională în 15 mai. Tribunalul Prahova a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă.

El a fost arestat în Emiratele Arabe Unite, la solicitarea autorităţilor române, pe 2 iunie, iar sâmbătă va fi extrădat.

Omul de afaceri este bănuit că, în perioada 2013-2014, a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona pe raza mai multor judeţe şi în municipiul Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă.

Prejudiciul produs este în valoare totală de 4.500.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.