Un cetăţean italian, administrator al unei firme, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova după ce ar fi folosit documente care nu atestau situaţia reală pentru a obţine fonduri nerambursabile în valoare de 3,4 milioane de lei pentru reconversia unui teren cu viţă de vie din judeţul Dolj. Persoana respectivă a mai fost trimisă în judecată pentru fapte similare în 2017, precizează DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui cetăţean italian, administrator al unei societăţi comerciale, pentu folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada 2011-2012, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile (restructurarea/reconversia a 85 ha viţă de vie dintr-o comună din judeţul Dolj), omul de afaceri, folosind cu rea - credinţă patru documente justificative ale sumelor declarate, ar fi solicitat şi obţinut de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) suma totală de 3.467.712 lei.

"De menţionat este faptul că documentele respective, emise de către societăţi comerciale cu sediul în Italia, nu ar fi atestat cheltuieli efectuate în mod real pentru realizarea investiţiei, în sensul că: - lucrările menţionate în cuprinsul lor nu ar fi fost executate de către entitatea emitentă a facturilor, - valoarea mărfurilor (plante de viţă de vie, îngrăşăminte) la care se face referire în cuprinsul documentelor ar fi fost artificial majorată", arată DNA, într-un comunicat de presă de marţi.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 3.042.712 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

DNA menţionează că persoana respectivă a mai fost trimisă în judecată pentru fapte similare în cursul anului 2017.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.