Un ofiţer din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţie Română a fost reţinut, joi, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă. El este acuzat că ar fi cerut 200.000 de euro unui om de afaceri cercetat pentru evaziune fiscală, în schimbul promisiunii că va interveni în vafoarea sa pe lângă poliţiştii din Ilfov şi un procuror de la Tribunalul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au dispus, joi, începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Bucătaru Ştefan Mădălin, ofiţer de poliţie în cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul lunii iunie 2017, acesta ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 200.000 euro, în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unor ofiţeri de poliţie din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

”În acelaşi context, inculpatul a promis că îi va determina pe aceştia să dispună o soluţie de clasare faţă de martor, într-o cauză în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, anunţă DNA.
 


Ofiâerul va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.