O persoană care a susţinut că are influenţă asupra conducerii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti şi a primit 9.000 de euro de la un om de afaceri a fost reţinută de procurorii DNA. Inculpatul a pretins că poate asigura plata fără întârziere a unor sume pe care firma omului de afaceri le avea de încasat de la CNAB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA anunţă, joi, reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 ianuarie 2021, a unei persoane fizice pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.  

”În cursul lunii decembrie 2021, inculpatul ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale un comision cuprins între 7 şi 15% (aproximativ 107.047 lei - echivalentul a 21.625 euro) din suma pe care societatea o avea de încasat de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra conducerii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA, astfel încât plăţile să fie făcute înainte de scadenţă şi fără întârzieri”, a transmis DNA. 

Sursa citată a precizat că, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul a primit o parte din suma pretinsă, respectiv 9.000 euro, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. 

Joi, inculpatul este prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.