O mehedinţeancă a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA, în stare de libertate, după ce a o obţinut pe nedrept fonduri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, prejudiciul creat la bugetul de stat fiind de peste 30.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioana Perianu, din judeţul Mehedinţi, este acuzată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

Conform anchetatorilor, în perioada 2010-2011, inculpata Perianu Ioana a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente falsificate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren (16,58 hectare respectiv 18,08 hectare) pe care nu le deţinea în totalitate.

Astfel, femeia a primit pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 30.845 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Procurorii au dispus sechestrul asupra mai multor bunuri mobile ce aparţin femeii, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Mehedinţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.