Nouă români care ar fi comis mai multe furturi pe teritoriul Italiei, provocând pagube de sute de mii de euro, au fost arestaţi, vineri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, anunţă DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a inculpaţilor Mădălin Barbu (fost Ciocoiu, fost Puşcă), pentru constituire de grup infracţional organizat,  furt calificat în formă continuată şi ultraj comis asupra unui poliţist şi Petre Alexandru, Alin Nicolae Lungan, Narcis Nicolae Gheorghe, Andrei Nechifor, Adrian Opriţa Niculescu, Octavian Andrei Băescu, Cornel-Gabriel Pandia, Marian Cristian Gulea pentru constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat în formă continuată şi complicitate la furt calificat.

Procurorii DIICOT susţin că, începând cu luna octombrie 2015 până la sfârşitul lunii februarie 2016,  Petre Alexandru, zis Jack, a iniţiat împreună cu Mădălin Barbu (fost Puşcă), zis Ciocoiu sau Ciocolată, Alin Nicolae Lungan, Andrei Nechifor şi Nicolae Narcis Gheorghe, un grup infracţional organizat care a acţionat coordonat, în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statului italian.

Grupul ar fi fost sprijinit de Marian Cristian Gulea, Cornel Gabriel Pandia, Andrei Octavian Băescu, Adrian Opriţa Niculescu  precum şi de către  alţi suspecţi, potrivit anchetatorilor.

Ca lider al grupului, Petre Alexandru şi-ar fi asumat coordonarea şi planificarea furturilor, recrutarea membrilor grupării, identificarea ţintelor, dar şi a cumpărătorilor pentru bunurile furate.

În noaptea de 14 spre 15 noiembrie 2015, gruparea ar fi sustras de la o adresă din localitatea italiană Rolo "bunuri vestimentare şi accesorii (10 cutii conţinând articole de casă, 569 de articole vestimentare şi 247 de cutii conţinând articole vestimentare şi accesorii - jerseuri, cămăşi, pantaloni, genţi, poşete, tricouri, jachete, paltoane, portmonee, curele, încălţăminte, prosoape aparţinând unor mărci renumite), în valoare totală de 431.260 euro".

De asemenea, în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2015 inculpaţii ar fi furat, din localitatea Sona, Italia, bunuri vestimentare, încălţăminte şi accesorii aparţinând unor mărci renumite, în valoare totală de aproximativ 350.000 euro, potrivit procurorilor.

În paralel, faţă de Mădălin Barbu se efectuau cercetări într-o cauză vizând săvârşirea unei infracţiuni de ultraj, în timp ce se afla sub controlul judiciar. La 16 ianuarie 2016,  într-un local public din localitatea Olanu, judeţul Vâlcea, Barbu l-ar fi ameninţat direct pe un ofiţer de poliţie în legătură cu actele întocmite de acesta în îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu în dosarul penal în care inculpatul a fost cercetat penal.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de 5 ianuarie au fost găsite şi ridicate cantităţi impresionante de bunuri vestimentare şi cosmetice ale unor mărci renumite precum şi sume de bani, mai arată procurorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.