Tribunalul Bucureşti a anulat, la cererea vecinilor, autorizaţia de construire emisă de primarul Firea pentru un imobil de 25 metri înălţime pe strada Mântuleasa, pe locaţia şcolii la care a învăţat Mircea Eliade, anunţă Primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tribunalul Bucureşti a anulat, la cererea vecinilor, autorizaţia de construire emisă de primarul Firea pentru un imobil de 25 metri înălţime pe strada Mântuleasa, pe locaţia şcolii la care a învăţat Mircea Eliade”, anunţă primarul Capitalei pe Facebook.

Conform lui Nicuşor Dan, clădirea în care s-a aflat şcoala a fost demolată nelegal în 2002.

Autorizaţia de construire anulată de Tribunalul Bucureşti, la solicitarea unor persoane ce locuiesc în zona respectivă, a fost emisă în 2016 de primarul general de la acea vreme, Gabriela Firea.

Reclamanţii din proces erau nemulţumiţi că acolo ar fi urmat să fie ridicat blocul de 25 de metri, în condiţiile în care, în zonă, imobilele pot avea cel mult 13 metri şi au susţinut că acesta va distruge caracterul zonei protejate Mântuleasa, unde se află mai multe cladiri de patrimoniu, relatează Hotnews.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.