Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa Nicuşor Constantinescu, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă după ce a fost condamnat definitiv în dosarul Centrului Militar Zonal, a fost adus, vineri dimineaţă, la sediul DNA Constanţa, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile într-un nou dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Constantinescu a fost adus cu o ambulanţă în jurul orei 9.30, iar la intrarea în sediul DNA Constanţa a declarat că este vorba despre un nou dosar care ar putea avea legătură cu hotărâri ale Consiliului Judeţean pe care ”le-a dus la îndeplinire”.

De asemenea, el a spus că ”audierea de astăzi este o răzbunare” în urma plângerilor penale pe care le-a făcut împotriva procurorilor anticorupţie constănţeni şi a judecătorilor care l-au condamnat definitiv în dosarul Centrului Militar Zonal.

Ulterior, la sediul DNA Constanţa a venit şi avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, care a spus jurnaliştilor că nu ştie despre ce dosar este vorba, dar urmează să afle.

Joi, Nicuşor Constantinescu scria pe Facebook că vineri urmează să fie adus la DNA Constanţa.

”În 21 septembrie 2016, am fost citat de urgenţă de aceeaşi procurori DNA Constanţa pe care i-am reclamat, să fiu adus sub escortă la DNA Constanţa pe 23 septembrie 2016, ora 9, fiind cercetat de urgenţă, într-un nou dosar penal în calitatea de suspect într-un nou dosar 209/P; 2013 pentru abuz in serviciu!!!”, scria Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a făcut mai multe plângeri penale împotriva procurorilor DNA care l-au anchetat şi a magistraţilor care au judecat dosarul Centrului Militar Zonal, cea mai recentă fiind făcută săptămâna trecută. 

La sfârşitul lunii iunie, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat definitiv pe Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată, mărind astfel pedeapsa care fusese aplicată de instanţa de fond, anume de trei ani şi jumătate de închisoare.

Fostul preşedinte al CJ Constanţa a mai primit două condamnări, dar acestea nu sunt definitive. Astfel, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu pentru că a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian, iar Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la 15 ani de închisoare pentru mai multe fapte de abuz în serviciu. De asemenea, Nicuşor Constantinescu este judecat şi în alte dosare, aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi Constanţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.