Parlamentul nu a comunicat încă ministrului Justiţiei o dată la care să poată prezenta concluziile asupra activităţii Ministerului Public, deşi un raport în acest sens a fost depus de Raluca Prună încă din aprilie, anunţă Ministerul Justiţiei, ca răspuns la o interpelare făcută de senatorul Valer Marian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 18 martie 2016, ministrul Justiţiei a transmis Senatului o adresă în care solicita transmiterea unei date disponibile la care ministrul să prezinte Parlamentului concluziile asupra Raportului de activitate a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), anunţă Ministerul Justiţiei.

În adresă se menţiona că aceste concluzii vor viza inclusiv activitatea direcţiilor specializate, respectiv DNA şi DIICOT.

Pe 21 martie, Legislativul a cerut Ministerului Justiţiei transmiterea Raportului de activitate a PICCJ în vederea stabilirii unei date la care concluziile asupra acestuia să fie prezentate, iar pe 4 aprilie ministrul Raluca Prună a depus Raportul respectiv la Parlament, mai precizează Ministerul Justiţiei.

"Ministrul Justiţiei nu a primit nici până la acest moment o dată la care poate prezenta în Parlamentul României concluziile asupra activităţii Ministerului Public", arată MJ.

Precizările vin după o interpelare formulată de senatorul Valer Marian în 27 iunie, în care solicita ministrului Justiţiei să îi comunice motivele pentru care nu a prezentat Parlamentului concluziile asupra Raportului de activitate a DNA pe 2015.

Valer Marian îi mai cerea Ralucăi Prună să răspundă dacă are în vedere efectuarea unui audit asupra activităţii DNA "ţinând cont de procentul mare de achitări şi de procentul mare de condamnări cu suspendare condiţionată care au fost întregistrate de DNA în perioada 2013-2016".

Senatorul Valer Marian a fost trimis în judecată de DNA, pe 26 aprilie, pentru complicitate la şantaj în formă agravată, în dosarul fostului preşedinte al PSD Satu Mare Mircea Govor.

Fostul preşedinte al PSD Satu Mare Mircea Govor a fost trimis în judecată pentru şantaj, fiind acuzat că, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unui ziar local, a ameninţat un avocat şi a declanşat o campanie mediatică denigratoare la adresa unui primar pentru ca firmele unui om de afaceri, trimis şi el în judecată, să obţină contracte cu diverse instituţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.