Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că cele 20 de puncte din raportul încheiat în urma evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr prin care cere revocarea din funcţie a acestuia “puteau fi mai multe, şi că acestea “sunt şi rămân valabile “. De asemenea, Toader a susţinut că Lazăr şi-a desemnat consilier personal o procuroare care a fost membră în comisia de interviu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Eu am prezentat raportul acela de 20 de puncte, puteau fi chiar mai multe în cazul domnului Lazăr dedcât în precedent. Ce aş spune este faptul că toate cele 2 de puncte pe care le-am prezentat sintetic sunt şi rămân valabile “ a afirmat ministrul Justiţiei joi seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Tudorel Toader a spus, referindu-se la ordonanţa de clasare a dosarului care îl vizează pe Klaus Iohannis, document semnat de un alt procuror cu numele Lazăr şi care s-ar regăsi în dosarul de candidat al lui Augustin Lazăr, că are o părere despre Augustin Lazăr pe care şi-o consolidează.

“Dacă eu eram ministru al Justiţiei la momentul respectiv, nici nu îi dădeam accesul la interviu, adică nu intra în procedura de numire pentru că nu a depus un dosar cu toate piesele lui compnente, aşa cum scrie legea şi regulamentul” a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că există documente care arată că dosarul lui Augustin Lazăr era incomplet la momentul depunerii, fapt confirmat de un preuspus demers al fostului ministru al Justiţiei care ar fi cerut CSM documente suplimentare, care nu ar fi fost puse la dispoziţia ministerului de către CSM la acel moment, Toader spunând că în mod categoric acest lcuru reprezintă o “încălcare a legii”.

“Dosarul la finalizarea perioadei de înscriere nu era complet, recunoaşte ministrul Justiţiei de atunci prin faptul că la două zile după revine la CSM, chiar dacă dosarul nu era comple. Nu avea relaţii privind sancţuni disciplinare trimise la CSM, CSM-ul avizează dar nu face referire la aceste două probleme, mai departe trimte la Cotroceni, Cotroceniul dă decretul de numire cu un dosar incomplet” a spus Tudorel Toader.

Cu privire la ordonanţa de clasare a dosarului lui Klaus Iohannis care s-ar afla la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, ministrul Justiţiei a afirmat: “Semnificaţia adevărată a depunerii acestei ordonanaţe cred că o deţine numai domnul procuror general şi noi, partial, prin interpretările pe care le dăm, dar consider că era de datoria mea să spun că dosarul nu e complet, nu are ce trebuie să aibă şi are ce nu trebuie să aibă”.

Toader a spus că la momentul audierii lui Augustin Lazăr pentru a deveni candidat pentru funcţia de procuror general, din comisia de interviu de la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o procuroare care ulterior a devenit consilierul personal al lui Augustin Lazăr. Toader a mai spus şi că, în urma unui control efectuat de Inspecţia Judiciară la Parchetul Genetral cele trei inspectoare trimise de CSM în control au trecut pe posturi de consilier la Parchetul General.

Toader a mai spus de asemenea că "justiţia trebuie resetată toată"
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.