Ministrul Justiţiei Tudorel Toader face mai multe precizări pe Facebook referitoare la procedura de adoptare a modificărilor codurilor penale, amintind că Ministerul Justiţiei nu trimite proiecte de lege direct la Parlament şi că nici una dintre soluţiile propuse prin cele două proiecte de lege nu a fost declarată neconstituţională, subliniind că trebuie făcută diferenţa între proiectele trimise de MJ şi propunerile transmise direct comisiilor parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 "MJ nu transmite proiectele de lege direct la parlament !  Cu respectarea normelor de tehnică legislativă, MJ prezintă un proiect de lege în Guvern, însoţit de avizele necesare, care îl adopta apoi îl transmite parlamentului spre legiferare", îşi începe Toader postarea destinată celor "dornici de..."adevăr".
 
El reaminteşte că în cursul anului 2017, printre altele, MJ a elaborat două proiecte de lege: proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsă; proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivei privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie. 
 
"Cele două proiecte de lege au fost adoptate de către Guvern şi transmise parlamentului. Ulterior, nici una dintre soluţiile propuse prin cele două proiecte de lege, nu a fost declarată neconstituţională", adaugă ministrul Justiţiei, concluzia sa fiind: "Ar trebui să facem distincţiile necesare dintre proiectele de lege, elaborate de către MJ, şi punctele de vedere/ opiniile/ propunerile transmise direct comisiilor parlamentare!". 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.