Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat luni, la Digi24, că apreciază faptul că omul de afaceri Puiu Popoviciu, reţinut luni, la Londra, s-a predat, pentru că aceasta înseamnă că nu va contesta măsura decisă în cazul său. Toader a precizat că, în momentul în care va fi strânsă toată documentaţia pentru aducerea în ţară a omului de afaceri, vor începe procedurile legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum apreciază că omul de afaceri s-a predat, Tudorel Toader a răspuns: "E o chestiune personală. Nu pot să fac astfel de aprecieri, dar pentru bunul mers al justiţiei, apreciez ca fapt bun. (...) Atunci când te predai nu mai conteşti măsura. În cazul Ghiţă a fost invers. A fost identificat, reţinut, după care a contestat".

Ministrul a menţionat că în momentul în care autorităţile române vor avea toată documentaţia, vo fi demarate procedurile legale pentru aducerea în ţară a lui Popoviciu.

Conform lui Toader, adunarea documentelor şi trimiterea acestora la Londra durează foarte şuţin din punctul de vedere al MJ

"Dar acest termen începe să curgă din momentul în care vom avea întreaga documentaţie, lucru care nu depinde de noi”, a ţinut să sublinieze el.

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv în urmă cu aproape două săptămâni, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" şi reţinut luni la Londra, s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliţia londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către poliţiştii români, după ce aceştia îl localizaseră pe omul de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.